megmentett állat

örökbeadott állat

állatbarát önkéntes

Alapítás: 2000

A Pro Canibus Alapítvány

Küldetésünk

A Pro Canibus Alapítvány 2000-ben jött létre azzal a szándékkal, hogy segítse a sérült vagy beteg kóbor állatok gyógyulását és gazdához juttatását. (A Pro Canibus jelentése: A kutyákért, de természetesen nemcsak kutyákat gyógyítunk). Az alapító- maga is gyakorló állatorvos- naponta szembesült azzal a helyzettel, hogy jószándékú állatbarátok hoztak a rendelőbe sérült, gazdátlan állatokat.
Joggal vetődik fel ilyenkor a kérdés: Ki fizesse az ellátás költségeit, mi legyen az állat sorsa?
A behozó csak segíteni akart az állaton, elvitte egy állatorvoshoz- tehát tőle nem várható el, hogy fizesse az ellátás költségeit.
Az állatorvos időt, energiát, drága gyógyszereket szán a sérült állatra, ő is joggal várja valakitől a költségei megtérítését. Az ilyen helyzetek miatt született meg a Pro Canibus Alapítvány 2000-ben.

Pontosan mivel foglalkozunk?
Ahogy fentebb is szerepelt, elsősorban a gazdátlan, kóbor állatok gyógykezelésével.

Hol zajlik ez a tevékenység?
Az állatok gyógyítása nyilván az állatorvosi rendelőkhöz kötődik, elvileg gyakorlatilag bármelyik állatorvosi rendelő alkalmas helyszín erre. Az alapítvány igyekszik felelősen bánni az adományokkal, illetve az adók 1%-ból származó bevételével, ezért a speciális ellátást, csontműtétet, CT vagy MR- vizsgálatokat az ország legjobb specialistáihoz irányítjuk, akik személye garanciát jelent a legmagasabb szakmai színvonalú ellátásra.

Az alapítványunk tagjai:

Dr. Zöldi Tamás alapító
Fazekas Lászlóné kuratóriumi elnök
Dr. Sutka Mária kuratóriumi tag
Németh Terézia kuratóriumi tag
Dr. Szigeti Zoltán kuratóriumi tag
Csapó Krisztina kuratóriumi tag